Jilko har leveret 8 forvogn / hænger Tippelads-træk til DLG

 

DLG valgte Jilko som opbygger af 8 komplette forvogn / hænger tippelads-vogntog, hvor sidste træk blev leveret inden jul. ”For at efterkomme DLG’s ønsker til funktionaliteten, måtte vi udvikle og producere i en stor fælles proces, hvilket virkelig var en udfordring for både teknisk afdeling og produktionen”, fortæller Jilko’s Tekniske Chef, Finn Lund Petersen.

 

Mads Peter Madsen, DLG, var meget klar i spyttet, da kravene til anvendeligheden af de 8 træk blev formuleret. Vi skal køre med alle tænkelige former for foder i bulk-form, så ”kasserne” skal være HELT tætte, både udefra og indefra. I venstre side i kørselsretningen skal der være mulighed for at læsse bigbags og pallegods ind, og der skal både kunne bagtippes og sidetippes til venstre. Ydermere skal tippeladene forsynes med en Eco-Top automatpresenning.
For at side-fjælene skal kunne ligges ned (venstre side), kan de ikke være højere end 1200 mm, hvilket gør at man så her må bruge de såkaldte ”oversider”- for at nå op i den ønskede sidehøjde på henholdsvis 1600 og 1700 mm.

 DLG_1_600x421-W900DLG_2_600x466-W900

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

DLG’s krav til disse oversider - foruden det, at de skulle være helt tætte - var, at de skal kunne svinge både indad i ladet og fastgøres i den position, samt kunne svinge ud ad (væk fra ladet), for at kunne opnå den fulde pallebredde. Det gav anledning til et spændende udviklingsarbejde med flere både interne og eksterne kræfter involveret.

 DLG_3_601x437-W900DLG_4_600x463-W900

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tippeladet på den 3-akslede Scania forvogn er 6100 mm langt, har 1600 mm høje sider og er i fuld indvendig pallebredde. Jilko’s egenproducerede 4-akslede tippelads-påhængsvogn, er 8400 mm lang, med 1700 mm højde sider og fuld indvendig pallebredde.

 

”Med disse fleksible funktioner og tippeladenes lave vægt, har vi et særdeles konkurrencedygtigt produkt” afslutter salgschef Peter Vad. 

  DLG_5-W900