Første nye DAF 4 akslet tridem - med JILKO Fodertank til Hornsyld Købmandsgaard

Et 8 akslet JILKO Forvogn / Hænger Tanktræk, opbygget på et DAF 4-akslet Tridem chassis og en 4 akslet JILKO TankPHV – var med få ord den ordre JILKO fik af Hornsyld Købmandsgaard.

13/9-2013 

Det 8 akslede Fodertank-træk fra JILKO:

Jilko fortsætter det gode samarbejde og leverer endnu et tank træk til Horsnyld Købmandsgaard. Opgaven fra Hornsyld Købmandsgaard til Jilko lød denne gang: ”Vi skal bruge et nyt 7 akslet Forvogn / Hænger Fodertanktræk”. Det blev nu altså et 8 akslet Forvogn / Hænger-træk de bestilte hos Jilko, med henblik på at spænde disse foran, henholdsvis en nyere 3-akslet Foderpåhængsvogn og efter en nyere 3 akslet Tank-Forvogn – dvs. med 2 nye tanke fik Hornsyld ændret 2 6-akslet tanktræk til 2 7-akslet tanktræk – en virkelig billig og effektiv udvidelse af vognparken. Dette betød så at det nye var længdemæssigt ”fastlåst” af bestående Forvogn og Hænger. Det drejer sig selvfølgelig om at få størst mulig volumen i tankene, så på forvognen måtte Jilko se bort fra foreliggende standard tankstørrelser – og konstruere en helt ny tank for at optimerer lasteevnen maksimalt.

 

Tankene er opbygget efter Jilko’s kendte og lette alukonstruktion med effektive udløbskegler, som gør hjælpeluftsdyser overflødige. På forvognen er der 5 rum med en volumen på 29,4 m3, vakuum på forreste og bagerste rum, samt mulighed for aflæsning forud. Et Kaeser suge/blæse-konsol blev monteret med markedets laveste støjniveau, automatisk kileremsjustering og tvangskøling der er så vigtig for især en Kaeser blæser. Selv om pladsen på DAF chassiset var endog meget trang – blev der lavet plads til hele 3 stk. værkstøjsskabe/skuffer.
 

Den 4 akslede Fodertank PHV har 6 rum, indeholder 40 m3 og mulighed for aflæsning forud.  Her foruden er den forsynet med batteri-backup og centralsmøring af bundventiler, der gør det lettere at udføre det nødvendige vedligehold.
 

Tankopbygningerne er solgt og leveret af Jilko’s salgschef Peter Vad

 

Lastbilen:

Der er stor fokus på, at få så meget læs med af gangen som muligt. Driftsomkostningerne pr. kørt tons skal holdes nede, for at kunne lave en rentabel forretning.

 

Så da Hornsyld Købmandsgaard A/S skulle ha ny bil, blev alle muligheder vendt for at få skabt et køretøj, som kunne opfylde alle kravene. Lav egenvægt på chassis og opbygning
 

Stærk brændstoføkonomi – god manøvredygtighed – nærliggende service samarbejdes partner, da bilen køre i 2 holds skifte, og sjældent holder stille.  Dette var nogle af de kriterier der var.
 

Valgt blev en DAF CF 85-510 FAQ  Tridem lastbil med 3 drejebar aksler.  ATE drivlinje er 510 hk motor med 2500 Nm, samt 12 trins as-tronic gearkasse,  samt enkelt reduceret bagtøj med           1 : 2,80 gearing. CF førerhuset med god plads til 2 chauffører, integreret fjernlygter samt lav indstigning, der er for chaufførerne køleskab under køje, klima anlæg, vandfyr,  blue-tooth, bla  Af sikkerheds udstyr er bilen udstyret med ACC.  Integreret kamera løsninger både på forvogn, samt hænger. Ligeledes er der zenon lygter.
 

På service siden er der lavet samarbejde med PM Lastvogns service i Hedensted. Dette omhandler hele vogntoget.
 

Bilen er solgt og leveret af ESA Trucks Kolding ved sælger Thomas Poulsen