Engineering and finance in close cooperation

Leasing: Jilko´s high quality products supplemented with the matching advice on financing

 

Tema Magazine - week 51 - 2013 - 36. Volume

By Claus Warncke

Glæden ved godt driftsmateriel, der leverer varen med høj brugsværdi og lave omkostninger, spiller optimalt sammen med en finansiering, der heller ikke skuffer vognmanden med dyre omkostninger på bundlinjen. Den holdning signaleres der nu åbent med hos den nordjyske opbygger Jilko. Nu annoncerer Jilko således med leasing som en oplagt og meget konkurrencestærk finansiering, når kunderne overvejer en ny opbygning fra Vestvej 4 i Aars. Her forklarer adm. Direktør Henrik Sakstrup til Danmarks Transport- Tidende: - Det handler i bund og grund om, hvordan vi gør det endnu bedre for vognmanden. Dermed forbedrer vi også Jilkos produkter. Og når det gælder finansiering via leasing, så kender vi markedet og prisniveauet. Det gør os i stand til at levere et rigtigt godt tilbud til vores kunder.

 Leasing_1-W900

Rammeaftale
At Jilko nu tilbyder en leasingydelse fra blot ca. 3.000 kr., når en vognmand eksempelvis investerer i en ny trevejs tipanhænger, er en logisk konsekvens, ifølge Henrik Sakstrup. - Vi ser, at mange af vores kunder benytter leasing. Vi har derfor lavet en rammeaftale med et leasingselskab, der kender vores produkter, kvalitet og historik, og dermed giver Jilkos kunder optimale og meget konkurrencedygtige leasingbetingelser. Ifølge Jilkos adm. direktør er der en række fordele ved leasing. - Når vores kunder overholder forpligtelserne ved deres leasingaftale, kan leasingselskabet ikke opsige aftalen. Det er en klar fordel, og så er det næsten uden omkostninger at etablere en leasingaftale, ja næsten utroligt billigt. Når kunderne leaser i stedet for at oprette et banklån, har de heller ingen penge ude at hænge til bl.a. moms.

 

Fradragsberettiget
Samtidigt er det, ifølge direktøren, en klar fordel, at leasingydelserne i dag baseres på markedets lave renter. - Leasing-afgiften er 100 procent fradragsberettiget. Samtidigt er det muligt at få en sæsonkorrigeret leasingydelse, så du eksempelvis betaler mere i din højsæson, hvor du tjener flere penge, og mindre i den periode, hvor der måske traditionelt er mindre at lave, tilføjer adm. direktør Henrik Sakstrup. Han vurderer, at Jilkos tilbud og betingelser vedrørende leasing er blandt de bedste på markedet. - Jo bedre det går for vognmændene, jo bedre er det for os. Så sælger vi forhåbentligt igen noget nyt til vores kunder, lyder det.

 

Fortsættes næste side: Topmoderne fabrik

 

Topmoderne fabrik

Jilkos historie går tilbage til 1976, og i 2012 gennemgik virksomheden et generationsskifte.

 

Her blev den købt af Novatech Holding, og dermed kom Jilko i familie med en omkring 350 ansatte stor, topmoderne og dansk ledet maskinfabrik i Polen. Novatech har også datterselskabet Baastrup Maskinfabrik ApS, der leverer kvalitetsvogne til landbruget. Med Novatechs egen udviklingsafdeling i Aalborg, og den topmoderne fabrik i Polen, har Jilko dermed et stærkt forbedret afsæt på fremtidens konkurrenceprægede marked. Samtidigt er Jilko mindre afhængig af andre underleverandører. - Nu er der plads til ekstra produktudvikling i fremtiden, lige som der ikke er interessekonflikter med eksterne underleverandører. Jilko er altså blevet en meget større og stærkere leverandør og samarbejdspartner i branchen. En udvikling der spiller rigtigt godt sammen med vores tilsvarende tilbud på leasing. Den vej vi er gået, er den rigtige vej for de små opbyggere, indskyder Henrik Sakstrup.

 Leasing_2-W900

Nyt fleksibelt design
På fabrikken i Aars arbejder nogle af de 21 ansatte med at gøre nye fireakslede anhængere færdige. Hængere med et helt nyt design, fleksibel opbygning, lav vægt og stor nyttelast. Et resultat af samarbejdet med den nye fabrik i Polen og Jilkos tilknyttede designafdeling med egne ingeniører i Aalborg. Dermed er Jilko helt i front i forhold til eksempelvis Tyskland. - Vi er bedre til kundespecificerede opbygninger, end de er i Tyskland, hvor det hele er stangvarer, tilføjer adm. Direktør Henrik Sakstrup, Jilko.